zondag 17 september 2017

Swimmy

Ken je het verhaal van Swimmy geschreven door Leo Lionni? Binnen het kader "sociale vaardigheden" kent onze ganse school het wel!


Swimmie is het enige zwarte visje in een ganse school oranje visjes. Op een dag eet een tonijn alle oranje visjes op. Alleen Swimmie blijft over. Hij voelt zich erg alleen. Ook al is hij alleen, hij ziet toch hoe mooi de wereld onder water gemaakt is; overal kleurige planten, kleurrijke vissen en dieren in alle maten en soorten. Hij vindt een nieuwe school oranje vissenvriendjes maar die durven niet mee met hem de grote zee verkennen omdat ze bang zijn dat de grote vissen hen zullen opeten. Heel jammer, vindt Swimmie want zo zullen ze nooit zien hoe mooi de wereld is. Hij bedenkt een plan; Alle oranje visjes moeten zich groeperen tot ze samen de vorm van één grote vis hebben en Swimmie als enige zwarte zwemt op de plaats van het oog. Samen sterk durven ze wel de zee verkennen en ontdekken al het moois!!


Als dat geen mooie boodschap is om als klasgroep in ons achterhoofd te houden! Zo'n mooi verhaal verdient het om als thema uitgewerkt te worden. We weten dus wat te doen de komende dagen...
Ons eerste werk; genieten van de film en onze creatieve geest wakker maken.
2 opmerkingen: