zaterdag 2 december 2017

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint...

Wij tellen de dagen af en ondertussen zijn we goed bezig. De denkwerkjes staan eventjes op een laag pitje want onze klas moet er als een echte Sinterklaasklas uitzien en dat is ons gelukt want onze klas staat vol pietjes en Sinterklazen.
We hebben eventjes een kleine rondvraag gehouden: Wie vindt knutselen leuk?
De antwoorden waren eerlijk. Sommige kleuters vinden knutselen super-superleuk, anderen geven toe dat vb. snippers scheuren veel werk was en dus een beetje minder leuk maar dat pareltjes rijgen voor de armpjes dan wel weer leuk was.
Op de laatste vraag;  Wie had, achteraf gezien, liever helemaal niets gemaakt en alleen maar gespeeld? NIEMAND!!

Onze klas leek wel een atelier. Maar wie knutselt heeft materiaal nodig! Dank je wel juf Gwendoline, papa van Tanguy en mama van oud-kleuter Célestin, we hebben jullie materiaal heel goed kunnen gebruiken en dank je wel papa van Beau om onze kartonnen rolletjes te verzagen.


Wie koos om Sinterklaas te maken had misschien iets minder werk maar moest wel fijntjes werken want we gingen voor een kleine Sint.

Wie koos voor piet had iets meer werk. Ook al omdat piet zijn benen niet verstopt zitten onder een lang kleed.Ondertussen werden we heel goed in de gaten gehouden door Spiekpietje. Maar was dit een pietje of een deugnietje?! We legden hem elke avond mooi te slapen maar 's morgens vonden we hem altijd  ergens anders terug dan onder zijn dekentje; achter de kast, over de balustrade, onder het plafond, achter de deur... En toen we dachten dat Spiekpietje niet langer naar onze klas kwam, zat er een nieuwtje!! Leuk, spannend maar ook een beetje griezelig! 


 Wat ook geweldig spannend maar ook een beetje griezelig was, is de interactieve film; "Sinterklaas en de verdwenen chocoladeletters." Iemand heeft de chocoladeletters gestolen! Dat hebben we zien gebeuren. En nu is het aan ons om te ontdekken wie dit deed. We weten al dat de dief de letters van zijn eigen naam heeft gestolen. We weten ook al dat de 'L', de 'A' en de 'S' verdwenen zijn. Dus piet LARS is onze hoofdverdachte! Nog twee afleveringen te gaan en we zijn het zeker... of, we zaten op een verkeerd spoor. Spannend!!!

1 opmerking: