vrijdag 26 januari 2018

Geen waakhond maar een waakdinosaurus...

Niet dat we ons niet veilig voelden in onze klas maar we nemen het zekere voor het onzekere. We hebben er samen hard aan gewerkt maar onze nieuwe vriend is klaar. Vanaf nu houdt Rex een oogje in het zeil. Niemand komt onze klas ongemerkt binnen.

We hebben niet van iedereen een foto maar echt iedereen heeft geholpen.
Het begin; de grootste doos die we hadden, bestempelen met spons. Leuk en vlug maar wie daar een dino in ziet...We hebben in onze informatieboeken gekeken en met enkel groen maken we het ons te gemakkelijk. Een dinosaurus heeft meerdere kleuren op zijn huid.


Alleen stempelen met een spons is wat eentonig; we kunnen ook scheuren en kleven. 


Ook de binnenkant van zijn muil. Da's wel veel werk... Gelukkig lossen we elkaar een beetje af.


Onze dinosaurus moet twee stevige poten krijgen want we willen hem niet zien omvallen. We hebben de poten verdeeld in puzzelstukjes.  Als iedereen een paar stukjes inkleurt, komen we er wel. Gelukkig konden we weer rekenen op de papa van Beau en zijn zaagmachine om de poten wat bij te zagen.


Een tyrannosaurus heeft heel grote achterpoten maar kleine voorpoten. We hebben hem extra sterke klauwen gegeven aan zijn voorpoten want we hebben gelezen dat hij die nodig heeft om zijn prooi vast te houden.


En nu toch een beetje fijner werk; snippertjes voor zijn ogen. Voor die pupillen was het echt wel prutswerk.


 Geen muil zonder scherpe tanden.


De vlugste en leukste manier om een groot blad in een handomdraai beschilderd te krijgen... En het is nog leuk ook!


Hier is hij dan!! Onze REX!!
1 opmerking: