dinsdag 29 mei 2018

Terugblik van stagiaire juf Tine:

Muziek in de klas
Bij het thema ‘Muziek’ kon een muzikante natuurlijk niet ontbreken! Astrid kwam in de klas op bezoek met haar viool. Ze toonde heel uitgebreid haar mooie instrument en gaf ons veel uitleg. We leerden allemaal veel bij! Uiteraard speelde ze enkele prachtige muziekstukjes, waarvan we genoten. Wat waren we verrast toen ze plots ons eigen liedje van in de klas begon te spelen! We stelden enkele vragen aan Astrid, de ene vraag al wat grappiger dan de andere (Hoe lang speel je al viool? Vind je het moeilijk? Heb je muziekles gevolgd? Woon je in een kasteel? Heb je een hond? Is het een lieve hond?...). J 

Bedankt voor het leuke bezoek, Astrid!Een klas vol talenten!
Na veel denken, samenwerken, knutselen, oefenen en zingen kwamen we tot een prachtig eindresultaat: een toneelstukje! De taken en rollen werden verdeeld en iedereen van de klas werkte mee: toneelspeler, figurant, helpen aan het decor of aan de affiche… Iedereen heeft talent, dat werd wel snel duidelijk! Een beetje zenuwachtig gingen we op bezoek bij De Pasterelle (dienstencentrum van de serviceflats naast de school) om ons toneelstukje op te voeren. In de turnles enkele weken voordien hadden we een leuk dansje geleerd: ‘Dag mijn Roosmarijntje!’. We waren natuurlijk heel blij dat we dit dansje ook een keer (zelfs twee keer) konden tonen.
De bewoners (en de juffen) waren zéér tevreden en zéér trots na deze mooie show!


Een geweldige foto van een geweldige klas

Ik heb enorm genoten van een geweldige tijd in deze klas! De vele liedjes, de gezellige babbels, de mooie werkjes, de leuke spelletjes, de warme knuffels en nog zoveel meer om met een lach aan terug te denken! Wat zal ik deze lieve kindjes missen! Dank je wel voor de fantastische weken!
Een lieve knuffel voor jullie allemaal!
Juf Tine.Geen opmerkingen:

Een reactie posten