zaterdag 24 oktober 2020

Een avontuur: Tekenfund

 Zag je vorige week de flyer met uitleg over een wel heel speciaal project waar de ganse school aan bezig is? 

 Tekenfund!

Wij hebben binnenkort ons eigen webwinkeltje. Niet één voor de ganse school. Neen, eentje voor onze eigen klas.  Dan kunnen we allerlei spulletjes zoals draagtassen, mokken, puzzels, wandversiering, muismatten, pacemats, broodtrommels, wenskaartjes of zelfs magneten verkopen. Met de opbrengst kan de school dan iPads voor in de klassen kopen.

Natuurlijk moeten we er wel eerst voor zorgen dat we iets MOOIS hebben om te verkopen. De uitleg die we kregen van Tekenfund was duidelijk maar niet helemaal juist. Zij dachten dat we in één tekenles klaar zouden zijn. Dat is niet helemaal waar want we hebben verschillende dagen ons beste beentje voorgezet om een zo mooi mogelijk resultaat te hebben. En dat is bij iedereen gelukt!

We moesten wel in verschillende stappen/dagen werken aangezien we verschillende technieken hebben gecombineerd en de verf tijd nodig had om te drogen. Om de werklust en het enthousiasme groot te houden, hebben we het tekenwerk ook gespreid over verschillende dagen.

Onze kleuters van het tweede gaan voor een grasveld als achtergrond.




Voor het derde kleuter, maken we er een landschapje van. Dat er af en toe een wit wolkje passeert, vinden we niet erg want het is toch overwegend zonnig. 






Tot zover onze achtergrond. Vanaf nu begint het echte werk.
Wie in het tweede kleuter zit, tekent zichzelf en broer of zus(sen). 
Seppe heeft geen broer of zus maar geen nood, hij wou nog graag een monster tekenen.







En wat getekend werd, mag ingekleurd worden.





Geen grasveld zonder bloempjes. 
De kroontjes van de bloemen hebben we gestempeld met de achterkant van een kleurknots want daarmee kan je een mooi rondje maken. 





Nu nog felgekleurde bloemblaadjes en ons werk is klaar.







Mooi hé!!


Voor de jongens en meisjes van het derde kleuter, was het plan om het ganse gezin te tekenen maar hier en daar hebben we het op de kindjes van het gezin moeten houden aangezien ons blad niet echt groot was. Bij anderen was dan weer plaats om er zelfs de huisdieren bij te tekenen.













Wij zijn klaar en da's mooi op tijd want op 13 november moeten onze tekeningen bij Tekenfund zijn.



Van 23 november tot 4 december gaat ons webwinkeltje open. Dus wie nog niet weet welk  kerstcadeautje aan oma of opa te geven, vindt bij ons misschien inspiratie.
Spannend!😊





Geen opmerkingen:

Een reactie posten