vrijdag 21 mei 2021

Pluk van de petteflet

 Wij  lezen al een hele tijd in eenzelfde boek! Is het verhaal dan zo mooi dat we het telkens herhalen? Neen, het is gewoon een super dik boek met niet één verhaal maar 40 vervolgverhalen. Ondertussen zijn we al aan verhaal nummer vijfentwintig en het is echt spannend!

Het boek lijkt geen onbekende voor sommige mama's en papa's; De mama van Geike en Aaron kennen het ook en de oma en opa van Alexander lazen vroeger diezelfde verhaaltjes ook voor, voor zijn mama.

Weet je toch nog niet om welk boek het gaat?


Pluk komt in de torenkamer van de Petteflet wonen en daar is hij heel blij om. Kijk maar: Hij springt bijna een gat in de lucht.

Als je al vijfentwintig verhalen gelezen hebt, dan ken je al heel veel personages en is er al heel veel gebeurd. 

Niemand vindt mevrouw Helderder echt leuk. Zij probeert telkens om Zaza de kakkerlak dood te doen. Zaza doet nochtans niets verkeerd. Op ons knutselwerk lukt het mevrouw Helderder om hem dood te spuiten maar in de verhalen gelukkig niet.

Ze is ook zo streng voor Aagje haar dochtertje want welk kind mag nu nooit spelen om toch zeker niet vuil te worden?

Dan hebben de Stampertjes het veel beter. Het is er dan wel rommelig en heel druk maar ze mogen wel veel meer. Misschien een beetje te veel?!

Dan heb je nog meneer Pen, de portier, de majoor en nog heel veel dieren die een belangrijke rol spelen. Nu we al veel personages kennen, kunnen we een nieuw gezelschapsspel uit de kast halen. 

Nog geen enkel spel werd ondertussen zoveel gespeeld als dit. 




Pluk voelt een beetje als een vriendje. Vandaar dat hij misschien ook in Victors gedachten blijft als hij met blokken speelt. Je ziet onmiddellijk wie Victor heeft gemaakt:


Onze tekeningen van Pluk in zijn kraanwagen lijken toch ook echt wel op de prent op het boek:


En hier herken je Pluk toch ook:


Onze werkjes zijn bijna klaar maar we blijven wel verder lezen tot het boek helemaal uit is! 
Net nu het zo spannend is...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten