dinsdag 19 oktober 2021

kunst voor tekenfund

 Wij kunnen twee dingen tegelijk. 😄Terwijl we bezig zijn met ons nieuw thema 'de bakker' hebben we ook een kunstwerk gemaakt.

Ken je nog Tekenfund? Vorig schooljaar hebben we daar ook aan mee gedaan en dat heeft ons geen windeieren gelegd! Met die opbrengst konden we heel wat iPads kopen waar we nu veel leerrijk plezier aan hebben.  Dit schooljaar zetten we weer ons beste beentje voor.  De opbrengst willen we nu gebruiken voor de aanleg van de speelweide.

Hoe begin je daar nu aan?

Het idee van Stan om regenboogkleuren te gebruiken hebben we als achtergrond toegepast.

Aangezien er nadien nog op getekend moest worden, hebben we de kleuren heel licht en vrolijk gehouden en ons blad met waterverf beschilderd. 






Heel toevallig zagen we vandaag in een prentenboek 'De lekkerste taart' een gelijkaardige manier van werken en dat maakte ons tevreden over onze keuze. Als dit in prentenboeken wordt toegepast, moet het wel een goed idee geweest zijn.

 

Onze achtergrond is klaar.

Nu komt het echte werk. We gaan tekenen. Maar we tekenen enkel de omlijning want we willen de regenboogkleuren overal blijven zien. De bedoeling was dat kleuters van het tweede zichzelf en eventuele broers en/of zusjes tekenen. Het derde kleuter zou er mama en papa ook nog bijtekenen.

Daar had niemand van het tweede oren naar. Zij wilden ook hun ganse gezin op het kunstwerk. Vandaar:













Mooi hé!

Wees maar zeker dat iedereen heel erg zijn best deed om er een heel mooi werk van te maken. Dat was niet altijd gemakkelijk. Vooral omdat je werkend met een stift, een foutje niet meer kan wegvegen. Maar foutjes kan je wel wegwerken. Zo hebben we hier en daar een huisdier bijgetekend of houdt een papa een papegaai op de arm wat voordien als foutje op papier kwam. 😉


 En wat is nu de bedoeling?
We hebben onze tekeningen afgegeven aan meester Jan die ervoor zal zorgen dat ze tegen 8 november naar 'Tekenfund' gaan. 
De week erna krijgen de kleuters een folder mee met daarop alle mogelijkheden hoe hun eigen tekening op een brooddoos, of wenskaart, of puzzel of tas of ...verwerkt kan worden.

Op dat moment gaan ook alle eigen webwinkeltjes open en kan je kiezen en bestellen.
Wij durven op een mooie opbrengst hopen die ons nadien veel plezier in de speelweide kan opleveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten