maandag 17 oktober 2016

Ons broodje is gebakken.

Om het thema 'de bakker' af te sluiten hebben we ons eigen brood gebakken. En met 16 of eigenlijk 17 hongerige magen was 1 broodje misschien net niet genoeg dus hebben we onze 'hulp-in-de-klas-tijd' met juf Lieselotte gebruikt om wel 2 broden te bakken. En nu eens niet "het tweede kleuter bij juf Lieselotte" en "het derde bij juf Karen" maar daar waar nog hulp nodig was, gezellig aansluiten.

Eerst 500 gram bloem afwegen.
Die 500 moeten wij niet kunnen lezen maar we kunnen het getal wel vergelijken tussen het getal op het blaadje en het getal op de weegschaal. En als het welslagen van ons brood ervan afhangt, nemen we dat afwegen heel serieus...

Stop!!! We hebben 500 gram bloem!


En als we genoeg bloem hebben moeten we precies genoeg boter toevoegen. Dat wordt weer wegen en heel precies aanpassen! 85 gram is net genoeg!
Ook het water wordt heel precies gemeten. De streepjes op de maatbeker worden heel goed in het oog gehouden, daar gaat geen druppel te veel in!


                              

 Bij het brood van de bakkers van  juf Lieselotte moet nog wat zout en gist.  En nu een druk op de knop 'START' en het bakken... en wachten ... kan beginnen.
Ook afwassen hoort erbij!


Het is al middag als onze broden klaar zijn maar we kunnen wel al een hele tijd genieten van een heerlijke geur.


En nu natuurlijk PROEVEN!

1 opmerking: