donderdag 20 oktober 2016

Zuiddag voor jongeren = mama en dochter samen in de klas.

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren, die hen stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert Zuiddag de campagne Work for Change. Meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar kruipen dan voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.
In 2016 gaan ze zo, binnen het jaarthema 'diversiteit en discriminatie', onder andere aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika.

Ook dochter Emie ging aan de slag. Ze mocht van mevrouw de directeur bij ons op school komen werken. Ook wij waren blij met een extra "hulp-in-klas"- moment en hebben de tijd mooi verdeeld: eerst een herfst-gezelschapsspel met de kleuters van het tweede en daarna tijd voor een spel op maat van de kleuters van het derde; een spel waarbij iedereen moet samenwerken om te kunnen winnen.1 opmerking: