maandag 17 september 2018

Wij zijn geluksvogels!

Wij hadden geluk! Alle klassen kregen al een cadeautje!  
Tien spannende verhalen over geluksvogels. Elk verhaal is gebouwd op één van de 10 pijlers van geluk. Als we elke maand één verhaal in de kijker zetten, hebben we genoeg stof voor het ganse schooljaar.
Het eerste verhaal gaat over Sporo en de pijler van geluk is; "Doelen stellen en die stap voor stap realiseren". Sporo beleeft iets heel griezeligs. Een reiger had hem bijna opgegeten. Dat voorval bracht Sporo op het idee om een nest te bouwen waar de reiger hem niet meer kon vinden en hij dus veilig zat. Zijn vrienden hielpen hem en zo maakten ze een sterk en veilig nest. Toen het nest van Sporo klaar was, bouwden ze nog nesten voor alle vrienden zodat ze allemaal gezellig naast elkaar konden wonen. 


Wij maakten onze eigen Sporo; 
De kleuters van het tweede kleuter deden extra hun best om heel fijne pootjes, een klein snaveltje en een dun takje binnen de lijntjes in te kleuren en mochten het lijfje van Sporo met ecoline beschilderen. Ecoline op de handen, kan je niet gemakkelijk afwassen dus was iedereen extra voorzichtig om netjes te werken. En dat is gelukt. Daarna schilderden ze de takken van het nest en kwam er een zonnetje bij als extraatje.





 Voor de jongens van het derde doen we het anders. Zij schilderen Sporo zelf. 





We zetten zijn naam erbij voor als je niet meer weet, hoe hij heet. 



Zo, onze Sporo is klaar. Op naar het volgende verhaal en een andere vogel in oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten